Fotografia care stârneşte controverse, la 10 ani de la atacurile din 11 septembrie - VIDEO

Una dintre fotografiile realizate în timpul atacurilor de la New York din 11 septembrie 2001 stârneşte controverse chiar şi la zece ani de la eveniment.

41665 afișări
Imaginea articolului Fotografia care stârneşte controverse, la 10 ani de la atacurile din 11 septembrie - VIDEO

Fotografia care stârneşte controverse, la 10 ani de la atacurile din 11 septembrie

Fotograful Thomas Hoepker a surprins cinci tineri care stăteau pe malul apei într-un parc, în timp ce în spatele lor se puteau vedea cele două turnuri din care ieşea fum după ce au fost lovite de avioane, informează CNN.

Fotografia a fost făcută publică doar la cinci ani de la atacuri, iar atunci mulţi au fost de părere că persoanele din imagine erau insensibile la tragedia care a avut loc.

Imaginea stârneşte controverse chiar şi în prezent, deoarece nu este clar dacă persoanele surprinse ştiau sau nu ce se întâmpla.

Thomas Hoepker, care a realizat fotografia, a povestit pentru CNN felul în care a realizat imaginea. Fotograful a declarat că cele cinci persoane din imagine păreau liniştite.

Una dintre persoanele din fotografie a declarat, prin intermediul unui email, că se aflau în stare de şoc şi nu ştiau ce să creadă despre ceea ce întâmpla.

"Thomas nu ne-a cerut permisiunea să ne fotografieze şi nu a făcut niciun efort să afle care era starea noastră de spirit", a declarat Walter Sipser, bărbatul din dreapta imaginii.

Una dintre femeile din fotografie a declarat că "era genetic imposibil să nu fie afectată de acest eveniment".

Fotograful a declarat că este sigur că persoanele din imagine erau conştiente de ceea ce se întâmpla în spatele lor. Potrivit lui Thomas Hoepker, dacă le-ar fi cerut permisiunea de a face fotografia, imaginea nu ar mai fi fost reală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici