Comisia Europeană a aprobat trei programe propuse de Franţa, în valoare de 300 de miliarde de euro, pentru stimularea economiei

Comisia Europeană a aprobat, sâmbătă, trei programe de asistenţă propuse de Franţa în contextul epidemiei de coronavirus, urmând a fi mobilizate 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei franceze.

13845 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat trei programe propuse de Franţa, în valoare de 300 de miliarde de euro, pentru stimularea economiei

Sursa: Profimedia Images

Comisia Europeană a comunicat sâmbătă că a admis trei planuri de asistenţă destinate Franţei, în valoare de 300 de miliarde de euro, pentru măsuri de stimulare economică în contextul epidemiei, conform agenţiei de presă Reuters.

Două programe permit băncii de stat Bpifrance să garanteze credite comerciale destinate firmelor care au cel mult 5.000 de angajaţi.

Al treilea program furnizează scheme de creditare prin toate băncile, pentru toate tipurile de companii. Planul are rolul furnizării de lichidităţi oricărei companii care are nevoie de acest lucru.

"Decizia noastră aprobă trei măsuri luate de Guvernul Franţei pentru a ajuta economia să gestioneze impactul epidemiei de coronavirus. Va fi mobilizată suma de 300 de miliarde de euro în programe de lichidităţi pentru ajutarea companiilor în această situaţie fără precedent", a declarat Margrethe Vestager, comisarul UE pentru Concurenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici