Franţa condamnă violenţele de la ambasada Rusiei din Kiev şi cere un armistiţiu în estul Ucrainei

Franţa condamnă protestele violente desfăşurate la ambasada Rusiei din Kiev şi consideră că este "esenţial" să fie create condiţiile pentru un armistiţiu în Ucraina, afirmă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, după o conversaţie pe care a avut-o cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

168 afișări
Imaginea articolului Franţa condamnă violenţele de la ambasada Rusiei din Kiev şi cere un armistiţiu în estul Ucrainei

Franţa condamnă violenţele de la ambasada Rusiei din Kiev şi cere un armistiţiu în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am subliniat că este esenţial să fie create condiţiile pentru o încetare a focului, în contextul în care situaţia din estul Ucrainei rămâne foarte instabilă. Prezenţa pe teren a armamentului greu constituie o sursă de preocupare", a declarat Fabius.

"Franţa regretă şi condamnă protestele violente de la ambasada Rusiei la Kiev. Este important să fie asigurată protecţia şi integritatea misiunilor diplomatice", subliniază Fabius.

Cei doi miniştri au convenit să menţină contactele "pentru a obţine o încetare a focului şi reală detensionare a crizei".

Sute de persoane au atacat, sâmbătă seara, ambasada Rusiei din Kiev, după ce insurgenţi proruşi au doborât un avion militar ucrainean, provocând moartea a 49 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici