Franţa: Guvernul vrea să interzică schimbul de "informaţii sensibile" prin intermediul smartphone-urilor

Serviciile subordonate premierului francez le-au cerut ministerelor, la mijlocul lui august, să "interzică" transmiterea "informaţiilor sensibile" cu ajutorul smartphone-urilor, pentru a consolida securitatea sistemelor de informaţii, scrie marţi săptămânalul francez L'Express.

168 afișări
Imaginea articolului Franţa: Guvernul vrea să interzică schimbul de "informaţii sensibile" prin intermediul smartphone-urilor

Guvernul francez vrea să interzică schimbul de "informaţii sensibile" cu ajutorul smartphone-urilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Apariţia în ultimele luni a mai multor încălcări în securitatea sistemelor de informaţii a dus la reevaluarea regulilor de bază", scrie L'Express, care îl citează pe Christophe Chantepy, şeful cabinetului premierului francez Jean-Marc Ayrault.

Măsurile au fost luate la două luni după dezvăluirile fostului consultant NSA, Edward Snowden, potrivit cărora Franţa, Italia şi Grecia s-ar număra printre cele 38 de "ţinte" supravegheate de către NSA.

"Acestea sunt instrucţiuni pentru securitate, intrate în vigoare de mai mult timp şi repetate cu regularitate", au declarat pentru AFP servicii subordonate premierului francez.

"Utilizarea smartphone-urilor în scop comercial ar trebui să excludă comunicarea informaţiilor sensibile. Orice informaţie sensibilă, chiar dacă aceasta nu este clasificată, trebuie să fie schimbată în terminale cu sisteme aprobate" de către agenţia naţională pentru securitatea sistemelor de informaţii, potrivit săptămânalului francez.

Aceste "informaţii sensibile" trebuie "să fie păstrate pe teritoriul naţional" căt mai mult posibil.

Documentul menţionează, de asemenea, că în conformitate cu "secretul (de stat în domeniul) apărării naţionale", transmiterea unor "informaţii clasificate" nu este "autorizat, decât prin mijloace" specifice şi prin intranet securizat.

Potrivit săptămânalului, "în străinătate trebuie să se ţină cont că conversaţiile telefonice (...) pot fi interceptate frecvent în insituţii internaţionale, aeroporturi, hoteluri, restaurante" şi în cafenele cu acces la internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici