Franţa şi Germania resping soluţia integrării în etape a României şi Bulgariei la Schengen

Franţa şi Germania se opun, la fel ca Olanda, compromisului privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei la Schengen, potrivit unor diplomaţi europeni, relatează cotidianul austriac Kurier, citat de agenţia de presă bulgară Focus.

4481 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania resping soluţia integrării în etape a României şi Bulgariei la Schengen

Franţa şi Germania resping soluţia integrării în etape a României şi Bulgariei la Schengen

O reuniune a miniştrilor de Interne ai Uniunii Europene este prevăzută joi la Bruxelles, în cursul căreia urmează să fie discutat un proiect de compromis al preşedinţiei poloneze a UE, care reia opţiunea evocată în primăvară privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei.

Astfel, spaţiul aerian şi maritim ar urma să fie deschis înainte de sfârşitul lui octombrie, iar o decizie privind data deschiderii frontierelor terestre, "mai controversată", va fi luată abia în 2012.

Guvernul olandez a anunţat încă de vineri seară că, la reuniunea miniştrilor de Interne din 22 septembrie, se va opune aderării, chiar şi parţiale, a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

"S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României şi Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers.

"Nu vom aproba nici măcar intrarea parţială", a precizat purtătoarea de cuvânt. "În numele Olandei, vom spune «nu» la reuniunea prevăzută săptămâna viitoare la Bruxelles", a adăugat ea.

"Credem că este încă prea devreme", a explicat purtătoarea de cuvânt, potrivit căreia Olanda nu vede "suficiente" indicii că Bulgaria şi România "se ocupă de probleme precum corupţia, crima organizată şi anchetele judiciare".

Finlanda se va alătura Olandei cu un vot negativ în Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, motivaţia fiind legată de situaţia politică internă, au declarat pentru MEDIAFAX surse europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici