Germania avertizează Statele Unite să evite escaladarea crizei cu Iranul: Există riscul unui confilict amplu în Orientul Mijlociu

Politica Administraţiei Donald Trump de a aplica în mod unilateral presiuni asupra Iranului riscă să genereze un confilict amplu în Orientul Mijlociu, avertizează Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, citat de EUObserver.

787 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează Statele Unite să evite escaladarea crizei cu Iranul: Există riscul unui confilict amplu în Orientul Mijlociu

Germania îndeamnă Statele Unite să evite escaladarea crizei cu Iranul

"Presiunile maxime aplicate în mod unilateral riscă mereu să genereze o escaladare neintenţionată a crizelor", a declarat Heiko Maas în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Statele Unite şi Iranul ar putea fi atrase "accidental" într-un conflict, în contextul tensiunilor din regiunea Golfului Persic, a avertizat luni Guvernul Marii Britanii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici