Germania introduce măsuri suplimentare de verificare a solicitanţilor de azil sirieni

Germania va introduce, de la 1 ianuarie, măsuri suplimentare de verificare a solicitanţilor de azil care pretind că sunt din Siria, anunţă Ministerul german de Interne, citat de site-ul agenţiei Reuters.

662 afișări
Imaginea articolului Germania introduce măsuri suplimentare de verificare a solicitanţilor de azil sirieni

Germania introduce măsuri suplimentare de verificare a solicitanţilor de azil sirieni (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

În ultimul an, cetăţenii sirieni au beneficiat de o procedură simplificată pentru obţinerea azilului în Germania, primind aproape automat acest statut.

Criticii susţin că mulţi dintre solicitanţii de azil care pretind că sunt sirieni mint, astfel că printre ei ar putea să se infiltreze terorişti islamişti.

Însă, de la 1 ianuarie, cetăţenii sirieni vor fi audiaţi în cadrul procedurii de obţinere a statutului de azilant.

"Noile reglementări vor fi valabile de la 1 ianuarie, indiferent de ţara de origine", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

Guvernul Franţei a cerut zilele trecute Uniunii Europene să îmbunătăţească modalităţile pentru depistarea paşapoartelor siriene false. Doi dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13 noiembrie aveau paşapoarte siriene false. Autorităţile austriece au retrimis în Slovenia, zilele trecute, sute de imigranţi extracomunitari care au minţit în legătură cu naţionalităţile.

În Germania au sosit anul acesta 1,1 milioane de imigranţi extracomunitari, majoritatea din Orientul Mijlociu şi din Africa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici