MONITORUL APĂRĂRII | Germania, Marea Britanie şi Franţa au activat mecanismul privind încălcarea Acordului atomic cu Iranul

Franţa, Marea Britanie şi Germania au activat mecanismul privind posibila încălcare de către Iran a Acordului nuclear, informează site-ul agenţiei Reuters.

2284 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Germania, Marea Britanie şi Franţa au activat mecanismul privind încălcarea Acordului atomic cu Iranul

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Nu accept argumentaţia că Iranul are dreptul de a reduce respectarea Acordului nuclear. În loc de a reveni la respectarea în totalitate a Acordului nuclear, Iranul a ales să limiteze în continuare respectarea prevederilor", au transmis marţi reprezentanţii guvernelor din Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Activarea mecanismului privind nerespectarea Acordului atomic riscă să conducă la sancţiuni împotriva Iranului.

Administraţia din Iran a anunţat la începutul lunii ianuarie, în contextul crizei cu Statele Unite, că nu va mai respecta limitele privind purificarea uraniului stabilite prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. Administraţia de la Teheran a decis să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului. Purificarea uraniului se va face în funcţie de necesităţile tehnice, a transmis Agenţia Iraniană pentru Energie Atomică. Practic, nu va mai exista un plafon al capacităţilor de îmbogăţire a uraniului, a gradului de îmbogăţire a uraniului sau a activităţilor de cercetare şi dezvoltare în domeniul atomic. Iranul va continua cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITOIRUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici