Germania se pregăteşte de ce e mai rău. Oraşul Hamburg va raţionaliza apa caldă dacă Rusia reduce livrările de gaze

Oraşul german Hamburg va raţionaliza apa caldă pentru gospodăriile private şi va limita temperatura maximă de încălzire în cazul unei penurii acute de gaz, a declarat senatorul său pentru mediu, în timp ce Germania se pregăteşte pentru posibile întreruperi ale importurilor de gaz rusesc.

8599 afișări
Imaginea articolului Germania se pregăteşte de ce e mai rău. Oraşul Hamburg va raţionaliza apa caldă dacă Rusia reduce livrările de gaze

Sursa foto: Twitter GermanyTourism

Germania a trecut luna trecută la etapa a doua a planului său de urgenţă pe trei niveluri privind gazele naturale, după ce Rusia a redus livrările prin gazoductul Nord Stream 1, un pas înainte ca guvernul să raţionalizeze consumul de combustibil, potrivit Reuters.

Guvernul face apel la cetăţeni şi la companii să reducă consumul de energie şi să ajute ţara să-şi umple capacitatea de stocare a gazelor până la iarnă, dar oraşele iau în considerare şi măsuri în cazul în care gazul se va termina.

"În cazul unei penurii acute de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziţie doar în anumite momente ale zilei, în caz de urgenţă", a declarat sâmbătă senatorul pentru mediu din Hamburg, Jens Kerstan, citat de cotidianul Welt am Sonntag.

Kerstan a declarat că oraşul ar putea lua în considerare, de asemenea, o reducere generală a temperaturii maxime a camerelor din reţeaua de încălzire a districtului.

Potrivit planului federal de urgenţă, în a treia etapă, gospodăriile şi instituţiile critice, cum ar fi spitalele, vor avea prioritate faţă de industrie, dar acest lucru ar putea să nu fie posibil peste tot în Hamburg din motive tehnice.

"Nu va fi posibil peste tot să se facă diferenţa între clienţii comerciali şi cei privaţi în cazul unei penurii de gaz", a adăugat Kerstan.

În timp ce Germania se grăbeşte să găsească rute şi surse alternative de aprovizionare cu gaz, cu GNL ca posibilitate, senatorul a avertizat că un terminal temporar de gaz natural lichefiat (GNL) din Hamburg nu va fi operaţional până cel mai devreme la jumătatea anului viitor.

"În cursul lunii iulie vom şti dacă şi în ce locaţie este fezabil un terminal temporar de GNL la Hamburg", a spus el.

Primele două terminale temporare de GNL din Germania, la Wilhelmshaven şi Brunsbuettel, ar trebui să fie puse în funcţiune la sfârşitul acestui an, a relatat ziarul, citând Ministerul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici