Germania vrea să-şi extindă reţeaua de centrale pe gaz pentru a asigura alimentarea cu energie electrică

  • Germania va eradica treptat utilizarea pe scară largă a cărbunelui pentru energie până în 2030
  • Soluţia ingenioasă pentru asigurarea fluxului de curent electric este alimentarea cu gaze naturale
  • Autorităţile germane caută noi parteneri, după ce au renunţat la importurile ruseşti
1364 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să-şi extindă reţeaua de centrale pe gaz pentru a asigura alimentarea cu energie electrică

Sursa foto: Profimedia

Germania va avea nevoie de mai multe centrale alimentate cu gaz pentru a garanta aprovizionarea viabilă cu energie electrică în următorii ani, a constatat un raport al autorităţii de reglementare a reţelei energetice naţionale germane.

Raportul este publicat la fiecare doi ani şi scoate în evidenţă o necesitate a pieţei germane, în contextul în care ţara vrea să-şi închidă ultimele trei centrale nucleare până la jumătatea lunii aprilie. De asemenea, importurile de gaze ruseşti prin sistemul de conducte NordStream sunt sistate, ca urmare a sancţiunilor anti-război aplicate administraţiei de la Moscova.

În timp ce analiza pentru perioada 2025-2031 a revelat o scădere a consumului general de gaz datorită montării în tot mai multe gospodării a centralelor individuale, gazul va fi utilizat tot mai mult în producţia de energie electrică după ce şi-a demonstrat eficienţa.

Cu condiţia ca preţurile la gaze să nu crească din nou, raportul a constatat că ar putea fi construite noi centrale electrice pe gaz care produc aproximativ 17 până la 21 gigawaţi brut. Aceste unităţi ar trebui să poată acoperi în mod flexibil necesarul de energie în perioadele de vârf.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici