Gestul impresionant pe care îl face un tânăr crescut într-un orfelinat românesc

Un tânăr care a crescut până la vârsta de şase ani într-un orfelinat din România a impresionat opinia publică din Statele Unite ale Americii prin intermediul gestului său.

629 afișări
Imaginea articolului Gestul impresionant pe care îl face un tânăr crescut într-un orfelinat românesc

Gestul impresionant pe care îl face un tânăr crescut într-un orfelinat românesc (Imagine: captura video)

Tânărul, care are un defect din naştere la picioare, încearcă să strângă 120.000 de dolari vânzând gogoşi, după ce compania lui de asigurări a refuzat să îi înlocuiască protezele.

Joey Funderburk din South Carolina a fost avertizat că este extrem de periculos pentru el să continue să îşi folosească protezele actuale deoarece acestea nu îi pot susţine greutatea. În prezent, el are cu 11 kilograme mai mult decât pot susţine protezele şi cade aproape zilnic. Familia lui se teme că este doar o problemă de timp până când o să se lovească la cap şi o să se rănească grav, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

În pofida pericolului, compania de asigurări a refuzat de două ori înlocuirea protezelor cu unele pentru dimensiunile unui adult pe motiv că nu s-au înregistrat schimbări în privinţa situaţiei lui medicale.

Joey a crescut într-un orfelinat din România până la vârsta de şase ani, când a fost adoptat de familia Funderburk, care l-a dus în Statele Unite, unde a fost operat şi a primit prima pereche de proteze.

În pofida dizabilităţii sale, Joey şi-a trăit viaţa la maxim.

"Încerc să strâng 120.000 de dolari. Asigurarea mea nu acoperă" înlocuirea protezelor, a declarat el vineri pentru postul de televiziune WBTV. "Trebuie să vând mii de gogoşi, dar statul pe canapea nu îţi aduce o pereche de picioare", a adăugat el.

Pentru a aduna mai mulţi bani, Joey a înfiinţat un site de Internet, dar până în prezent el a strâns doar 2.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici