"Ghost Ship": Nava care nu poate fi detectată de radar - VIDEO, FOTO

O companie privată, deţinută de milionarul Gregory Sancoff, a reuşit să creeze o navă-fantomă, a cărei principală caracteristică este aceea că nu poate fi detectată de niciun radar, scrie Bloomberg.

16308 afișări
Imaginea articolului "Ghost Ship": Nava care nu poate fi detectată de radar - VIDEO, FOTO

"Ghost Ship": Nava care nu poate fi detectată de radar (Imagine: www.seacoastonline.com)

Potrivit sursei citate, milionarul Gregory Sancoff şi-a dedicat peste zece ani din viaţă şi a cheltuit peste 5 milioane de dolari, din banii proprii, pentru a crea această navă, denumită "Ghost Ship".

Vasul a fost construit pe şantierul naval din Portsmouth de către compania privată Juliet Marine, creată de Gregory Sancoff în anul 2002, după ce nava USS Cole a fost atacată în timp ce se alimenta cu combustibil într-un port din Yemen. În urma atentatului cu bombă au murit 17 marinari, iar alţi 39 au fost răniţi.

"Vasul fantonă" este descris ca fiind un elicopter pe apă, deoarece pluteşte pe apă ca o navă, dar de fapt se mişcă printr-un tunel de gaz, creat sub suprafaţa apei, ceea ce îi conferă o viteză mult mai mare. Vasul este propulsat de două motoare de câte 2.000 de cai putere, iar tehnologia creată de Sancoff permite ca nava să se mişte cu o viteză foarte mare, fără ca pasagerii să simtă acest lucru.

"Am decis să-l numim "The Ghost" deoarece vasul nu va putea fi detectat de niciun radar. Cea mai mare provocare pentru Marina americană în zilele noastre este cum poate să ajungă într-o anumită zonă unde îi este interzis accesul, fără a fi detectat. Lucru imposibil deocamdată. Însă, Ghost poate face asta. Ghost poate ajunge în acele zone şi poate sta acolo nedetectată timp de 30 de zile. Abia aştept ca Guvernul american să spună că îşi doreşte această navă", a declarat Gregory Sancoff.

Nava a costat până în prezent în jur de 15 milioane de dolari, poate fi transportată cu un avion C-17 şi poate fi asamblată în 24 de ore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici