Giorgios Papandreou va demisiona după formarea unui nou Guvern de coaliţie

Premierul grec, Giorgios Papandreou, va demisiona după ce componenţa noului Guvern de coaliţie va fi decisă, au anunţat duminică oficiali greci, citaţi de CNN.

317 afișări
Imaginea articolului Giorgios Papandreou va demisiona după formarea unui nou Guvern de coaliţie

Giorgios Papandreou va demisiona după formarea unui nou Guvern de coaliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şedinţa de duminică a Cabinetului va fi ultima cu Papandreou ca prim-ministru, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului, într-un comunicat. Şedinţa se va concentra pe probleme legate de reuniunea grupului euro de luni, la care ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, va reprezenta Grecia, precizează comunicatul.

Venizelos ar putea să-şi menţină postul de ministru de Finanţe în noul Guvern, au declarat surse citate de televiziunea elenă. Printre candidaţii pentru postul de premier figurează Petros Moliviatis şi Loukas Papaimos, precizează televiziunea.

Noul Guvern ar urma să fie menţinut timp de patru luni, potrivit unor surse citate de televiziunea elenă, iar la începutul primăverii vor fi organizate alegeri.

Papandreou, care s-a oferit sâmbătă să se retragă din funcţie, cere de mai multe luni opoziţiei de dreapta să contribuie la formarea unui Guvern de uniune naţională pentru a salva ţara de la o derivă în care este ameninţată de faliment şi ieşirea din zona euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici