GRAV ACCIDENT ÎN ITALIA: Şase români au murit, iar trei au fost răniţi. MAE confirmă decesul a 6 români; MAI: Toţi erau rezidenţi în Italia

Şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit, iar trei au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o autoutilitară, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma, relatează ziarul La Repubblica, în ediţia electronică.

3707 afișări
Imaginea articolului GRAV ACCIDENT ÎN ITALIA: Şase români au murit, iar trei au fost răniţi. MAE confirmă decesul a 6 români; MAI: Toţi erau rezidenţi în Italia

GRAV ACCIDENT ÎN ITALIA: Şase români au murit, iar trei au fost răniţi (Imagine: http://roma.repubblica.it)

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că şase cetăţeni români, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi români au fost răniţi în accidentul rutier produs sâmbătă dimineaţă în Italia, în timp ce MAI precizează că toţi românii implicaţi în accident erau rezidenţi în Italia.

Potrivit unui comunicat MAE, accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineaţă, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi, posibil, cetăţeni marocani.

Conform sursei citate, consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale, mai precizează MAE.

În celălalt autovehicul implicat în accident, tot de tip microbuz, se aflau şase persoane, posibil cetăţeni marocani.

MAE mai menţionează că, în prezent, o echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precizează, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că românii implicaţi în acest accident sunt rezidenţi în Italia.

Potrivit MAI, ataşatul de afaceri interne şi autorităţilor consulare ale MAE din Italia vor acorda asistenţă cetăţenilor români răniţi în accident şi familiilor celor decedaţi, care urmează să fie anunţate.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, la periferia sud-estică a Romei.

Presa italiană relata că accidentul a avut loc după ce un microbuz Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato, iar cinci români din microbuz au murit pe loc, în timp ce o fetiţă în vârstă de un an şi şase luni a decedat la spital.

Pesoanele aflate în autoutilitară - o familie marocană formată din părinţi şi patru copii - au suferit doar răni uşoare, conform presei italiene.

După coliziunea iniţială, cele două vehicule au fost lovite uşor de alte maşini care circulau în acel moment pe autostradă, însă nimeni nu a fost rănit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici