Grecia: Aproximativ 900 de copii est-europeni cerşesc pe străzile marilor oraşe

Aproximativ 900 de copii provenind din diverse ţări cerşesc în Atena şi Salonic, conform unor date din intervalul mai 2012 - iunie 2013 dezvăluite în exclusivitate de cotidianul Eleftheros Typos.

195 afișări
Imaginea articolului Grecia: Aproximativ 900 de copii est-europeni cerşesc pe străzile marilor oraşe

Grecia: Aproximativ 900 de copii est-europeni cerşesc pe străzile marilor oraşe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Datele au fost colectate de organizaţia pentru susţinerea socială a tinerilor ARSIS.

Potrivit organizaţiei, citate de Eleftheros Typosexistă un circuit de exploatare a copiilor de către reţele care acţionează în Grecia, Albania, România şi Bulgaria. Copiii sunt plasaţi la semafoare, unde spală parbrizele maşinilor şi le cer bani şoferilor.

Majoritatea copiilor provin din Albania, România, Bulgaria şi din rândul familiilor de romi din Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici