Grecia, Turcia, SUA şi Irakul vor evacua propriii cetăţeni blocaţi în Egipt

Grecia, Turcia, Statele Unite şi Irakul au anunţat că vor demara operaţiuni pentru evacuarea cetăţenilor ţărilor respective blocaţi în Egipt, anunţuri similare fiind făcute de mai multe agenţii de voiaj din ţările scandinave.

29 afișări
Imaginea articolului Grecia, Turcia, SUA şi Irakul vor evacua propriii cetăţeni blocaţi în Egipt

Grecia, Turcia, SUA şi Irakul vor evacua propriii cetăţeni blocaţi în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia a anunţat că va trimite avioane militare de transport în Egipt pentru evacuarea cetăţenilor greci din această ţară.

"În cursul şedinţei de duminică, am decis activarea planului de repatriere a cetăţenilor greci care sunt în Egipt şi doresc să revină în ţară. Din cauza situaţiei din Egipt, avioanele vor pleca atunci când va fi posibil. Grecia este în contact cu alte ţări europene care doresc să organizeze operaţiuni de repatriere", precizează Ministerul grec de Externe.

La rândul lor, Statele Unite, Turcia şi Irakul au anunţat că vor începe operaţiuni de repatriere a cetăţenilor din Egipt.

În paralel, Suedia şi Finlanda au recomandat cetăţenilor să evite călătoriile în Egipt. În plus, mai multe agenţii de voiaj din ţările scandinave au anunţat că intenţionează să evacueze cât mai curând mii de turişti care se află în Egipt, în special pe litoralul Mării Roşii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici