Grupul terorist sunnit Stat Islamic avertizează că va cuceri Spania

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant - SIIL) avertizează, într-o înregistrare video, că va cuceri "Spania şi toate celelalte teritorii ocupate", potrivit site-ului publicaţiei belgiene Express.

7531 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist sunnit Stat Islamic avertizează că va cuceri Spania

Grupul terorist sunnit Stat Islamic avertizează că va cuceri Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui lider al grupului islamist, Spania este un teritoriu legitim, după ce, la începutul lunii iulie, organizaţia teroristă a prezentat o hartă a "califatului" care include România, Bulgaria şi Grecia.

"Spania este pământul strămoşilor şi, cu voia lui Allah, îl vom elibera, cu puterea lui Allah", afirmă, într-o înregistrare video, un lider al grupului sunnit care ocupă teritorii din estul Siriei şi din nord-estul Irakului.

"Transmit întregii lumi un avertisment: trăim sub drapelul islamic, al califatului islamic. Şi suntem dispuşi să murim pentru a elibera toate teritoriile ocupate, din Jakarta (Indonezia) până în Andaluzia", ameninţă liderul islamist.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic - cunoscut şi sub denumirile de Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIL/SIIS) - s-a disociat de reţeaua Al-Qaida la începutul acestui an şi a ocupat în ultimele săptămâni regiuni din nordul Siriei şi nord-estul Irakului. Liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, a proclamat recent un "califat" care include provincia irakiană Diyala şi regiunea siriană Alep.

Abu Bakr al-Baghdadi avertiza săptămâna trecută că militanţii islamişti vor ajunge până la Roma şi vor stăpâni lumea, îndemnând toţi musulmanii să se mute în noul califat. Al-Baghdadi, care are doctorat în Studii Islamice, acuză că musulmanii sunt presecutaţi în multe zone ale lumii, în special în China şi Indonezia. "Musulmanii trebuie să vină în noul stat panislamic. Cei care pot emigra în Statul Islamic pot emigra; emigrarea în casa islamului este o datorie a fiecărui musulman", a spus Al-Baghdadi, liderul autoproclamatului Stat Islamic. "Veniţi musulmanilor! Este ţara voastră. Siria nu este a sirienilor, Irakul nu este al irakienilor. Aceste teritorii sunt ale musulmanilor, ale tuturor musulmanilor. Acesta este sfatul pe care vi-l dau. Dacă veţi accepta acest sfat, vom cuceri Roma şi vom stăpâni lumea, cu voia lui Allah", afirma Al-Baghdadi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici