Grupul Visegrad, mulţumit de funcţiile primite de reprezentanţii sai în noua Comisie Europeană

Liderii Grupul de la Visegrad se declară mulţumiţi de funcţiile primite de reprezentanţii ţărilor membre ale organizaţiei în noua Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

949 afișări
Imaginea articolului Grupul Visegrad, mulţumit de funcţiile primite de reprezentanţii sai în noua Comisie Europeană

Grupul Visegrad, mulţumit de funcţiile primite de reprezentanţii sai în noua Comisie Europeană

Cehia şi Slovacia vor avea fiecare un vicepreşedinte în noua Comisie Europeană, Polonia a primit portofoliul agriculturii, iar Ungaria are postul de comisar responsabil cu extinderea UE.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat că este "un mare succes", iar omologul său de la Budapesta, Viktor Orban, a declarat că: "(Grupul) V4 este mai puternic".

Cele patru ţări au avut deseori disensiuni cu Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker.

Taguri:
ue,
ungaria,
polonia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici