Guvernul britanic ar relansa economia dacă ar aduce cerşetori români şi i-ar impozita

Marea Britanie ar putea relansa economia dacă ar aduce la Londra pentru un an 1,5 milioane de cerşetori minori din România, de pe urma cărora ar obţine prin impozite 75 miliarde lire sterline, potrivit unui comentariu ironic la adresa executivului britanic postat pe site-ul publicaţiei FX-MM.

697 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic ar relansa economia dacă ar aduce cerşetori români şi i-ar impozita

Guvernul britanic ar relansa economia dacă ar aduce cerşetori români şi i-ar impozita (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Un cerşetor de patru ani din România poate câştiga într-un an în Londra 100.000 de lire sterline, scrie, la secţiunea comentarii a publicaţiei financiare britanice, Mark Deans, director pentru clienţi corporate la compania de servicii de schimb valutar Moneycorp, citând date dintr-un documentar prezentat în emisiunea Panorama de la BBC.

"BBC a dat întâmplător peste o modalitate de a relansa economia (britanică - n.r.). Din populaţia de 22 de milioane a României, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Dacă ar lua cu toţii o pauză de un an la Londra ar putea câştiga împreună 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxaţi cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel că le-ar rămâne copiilor suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o locuinţă înainte de a merge la şcoală, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosită de Banca Angliei pentru a cumpăra de două ori mai multe obligaţiuni decât intenţionează acum, dublând astfel efectul benefic asupra economiei", afirmă Deans.

Citeşte şi - Documentarul BBC despre copiii romilor, care cerşesc în Marea Britanie: Romii mint în legătură cu originea lor şi sunt agresivi

Panorama nu explică dacă oportunităţile de a obţine atâţia bani din cerşit se regăsesc în Uniunea Europeană doar la Londra, scrie bancherul britanic. Se poate presupune, de exemplu, că nu există în România.

Deans propune ca o astfel de măsură de a obţine fonduri să fie analizată de statele europene care susţin financiar Grecia.

"Schema ar putea merita puţină atenţie peste Canalul Mânecii. Ar oferi o alternativă facilă la actuala situaţie în care banii sunt luaţi de la contribuabilii germani care opun rezistenţă şi aruncaţi asupra unor contribuabili greci nerecunoscători. Ar ridica şi o parte din presiunea de pe liderii francezi şi germani, care sunt pe punctual de a-şi încălca promisiunea de a livra la sfârşitul acestei săptămâni o soluţie la criza datoriilor", comentează Deans.

Vezi şi Cum e ameninţat un reporter de o femeie romă din Huedin - VIDEO

Banca Angliei are în derulare un program de măsuri neconvenţionale pentru stimularea economiei britanice. Programul vizează introducerea de lichidităţi în piaţa financiară pentru a menţine un cost redus al creditării, prin achiziţia de obligaţiuni, cu precădere a celor emise de guvern.

BBC a difuzat recent un documentar,"Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie", în care prezintă cazurile unor copii romi de origine română urmăriţi timp de mai multe luni pe străzile din Londra de reporterii emisiunii Panorama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici