Momentul în care maşina autonomă Uber loveşte mortal o persoană | VIDEO

Poliţia a făcut public miercuri un nou video cu momentul în care un vehicul fără şofer Uber a lovit mortal o persoană, în cursul nopţii de duminică spre luni, în oraşul Tempe (statul Arizona). Compania Uber a dispus suspendarea testării vehiculelor fără şofer în Statele Unite după acest accident, informează postul CNBC.

8006 afișări
Imaginea articolului Momentul în care maşina autonomă Uber loveşte mortal o persoană | VIDEO

Uber SUSPENDĂ testarea maşinilor fără şofer în Statele Unite după un accident rutier mortal

Proiectele de testare a vehiculelor fără şofer în oraşele San Francisco, Pittsburgh, Phoenix şi Toronto au fost suspendate.

Incidentul rutier este investigat de Direcţia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din SUA.

În momentul accidentului, în vehiculul autonom se afla un operator al companiei Uber care avea rol de observator. În maşină nu se aflau pasageri.

"Gândurile noastre sunt la familia victimei. Cooperăm în totalitate cu autorităţile locale în investigarea incidentului", a comunicat compania Uber.

În urmă cu un an, Uber a oprit temporar acelaşi program de testare a maşinilor autonome, după un alt accident, care nu s-a soldat cu rănirea gravă a niciunei persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici