Imigrant iranian condamnat la închisoare în insula Nauru pentru tentativă de sinucidere

Un solicitant de azil iranian, dintr-un centru de detenţie din insula Nauru, unde sunt trimişi imigranţii care ajung în Australia, a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce a încercat să se sinucidă în centrul respectiv, relatează Reuters.

1122 afișări
Imaginea articolului Imigrant iranian condamnat la închisoare în insula Nauru pentru tentativă de sinucidere

Imigrant iranian condamnat la închisoare în insula Nauru pentru tentativă de sinucidere (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

În baza politicii dure pe tema migraţiei a Australiei, toţi solicitanţii de azi care încearcă să ajungă în ţară pe cale maritimă sunt trimişi în centre de detenţie instalate in insula Nauru - din Pacificul de Sud, situată la 3.000 de kilometri nord-est de Australia - sau pe insula Manus din Papua Noua Guinee.

Organizaţiile umanitare pentru drepturile omului, inclusiv şi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, au criticat condiţiile dure din centrele de detenţie, care au dus la declanşarea de proteste violente printre deţinuţi.

Bărbatul iranian, care are o fiică de opt ani în centru de detenţie, a pledat, vineri, vinovat la acuzaţiile de tentativă de sinucidere, primind o pedeapsă de 12 luni închisoare cu suspendare, potrivit unui comunicat al guvernului din Nauru.

Guvernul din Nauru susţine că decizia de condamnare a bărbatului este o modalitate "de a descuraja alte persoane, care ar intenţiona să se rănească, să evite sancţiunile încălcării legii şi să obţină ceea ce îşi doresc.

Însă oficiali australieni, printre care Partidul Ecologist, au condamnat sâmbătă decizia guvernului din Nauru.

Un purtător de cuvânt al Departamentului australian pentru Imigrare şi Protecţia Frontierelor a explicat că toţi imigranţii care sunt trimişi în Nauru sunt supuşi legislaţiei ţării respective.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici