Bulgaria o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru conducerea Parchetului European/ Dăncilă: Aşa e în democraţie

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a anunţat Guvernul de la Sofia, citat de site-ul novinite.com

2739 afișări
Imaginea articolului Bulgaria o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru conducerea Parchetului European/ Dăncilă: Aşa e în democraţie

Bulgaria o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru conducerea Parchetului European

Bulgaria a votat anterior împotriva candidaturii acesteia, însă presa bulgară notează că poziţia Sofiei s-a schimbat ca urmare a rezultatului alegerilor europarlamentare din luna mai.

Decizia premierului bulgar de a o susţine pe Kovesi vine după ce Administraţia Prezidenţială din România a anunţat că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a promis preşedintelui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie.

Şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a reiterat, joi, susţinerea faţă de Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a anunţat instituţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

Parchetul European va opera în cele 22 de state membre ale Uniunii Europene care au sprijinit înfiinţarea acestei instituţii, printre care şi România. Scopul Parchetului European va fi acela de a investiga fraudarea de fonduri europene şi cazuri de corupţie sau de falsuri în înscrisuri oficiale.

Dăncilă despre anunţul Bulgariei de susţinere a Laurei Kovesi: Aşa e în democraţie

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că îşi menţine părerea legată de Laura Codruţa Kovesi, chiar dacă şi premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susţine pe aceasta pentru funcţia de procuror-şef european: „Susţin femeile, dar dumneaei să facă lămuriri”.

Întrebată la Ploieşti despre anunţul premierului Bulgariei, Boiko Borisov, care o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, Dăncilă a răspuns: „Îmi menţin punctul de vedere. Este punctul de vedere al lui Borisov, respect punctul de vedere al fiecăruia. Aşa e în democraţie, unii susţin o anumită direcţie, alţii susţin o altă direcţie, eu îmi menţin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să îşi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean, de la primul până la ultimul cetăţean”.

Dăncilă a adăugat că nu o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi, ba chiar a dat „dovadă de solidaritate feminină” şi susţine femeile, dar crede că „este foarte bine ca şi dumneaei să facă aceste lămuriri”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici