INCENDIU la un mall din Moscova: O persoană a murit şi alte şase au fost rănite | FOTO

Un incendiu a izbucnit, miercuri, în incinta unui centru comercial din Moscova, iar serviciile de intervenţie au evacuat persoanele aflate în clădire. Unul dintre angajaţii mallului a murit, iar şase pompieri au fost răniţi.

3053 afișări
Imaginea articolului INCENDIU la un mall din Moscova: O persoană a murit şi alte şase au fost rănite | FOTO

INCENDIU la un mall din Moscova. Serviciile de intervenţie încearcă să evacueze persoanele din clădire: Sunt mai multe victime | FOTO

UPDATE ora 15.18: O persoană a murit şi alte şase au fost rănite, miercuri, în urma unui incendiu izbucnit într-un centru comercial din Moscova, iar pompierii au reuşit să stingă flăcările, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

 Incendiul a fost stins la nivelul celui de-al patrulea etaj al clădirii.

"O victimă evacuată din clădirea în flăcări a murit în ambulanţă. Potrivit administraţiei centrului comercial, un angajat nu a ştiut cu exactitate unde se afla ieşirea de urgenţă şi a ajuns într-o zonă învăluită de fum", a spus Ilia Denisov, şeful unui directorat din cadrul Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din mallul Persei, cu ajutorul scărilor de urgenţă, iar alte 20 de persoane au fost salvate de pompieri din clădirea cuprinsă de flăcări.

Potrivit anchetatorilor, sistemele de alertare şi evacuare în caz de incendiu, precum şi cel pentru stingerea flăcărilor, au funcţionat corespunzător. Totodată, personalul centrului comercial a acţionat conform procedurilor standard.

Cauza producerii incendiului nu este deocamdată cunoscută.

"Incendiul a fost evaluat la gradul doi de complexitate, sunt persoane rănite ... o parte dintre cei aflaţi înăuntru sunt evacuaţi cu ajutorul scărilor de urgenţă", a spus anterior un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă.

Două elicoptere KA-32 au fost trimise în zonă pentru a ajuta la stingerea incendiului. Clădirea are patru etaje, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Ultima inspecţie efectuată la centrul comercial Persei din Moscova a avut loc în luna martie, nefiind descoperită nicio încălcare a normelor de siguranţă, conform Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Clădirea are patru etaje, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Foto: Hepta

ŞTIREA INIŢIALĂ

Potrivit informaţiilor furnizate de un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, etajul al patrulea al mall-ului Persei a fost cuprins de flăcări.

S-au înregistrat mai multe victime, fără a fi precizat numărul şi starea acestora. Pompierii încearcă să stingă incendiul, dar intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza structurii clădirii.

Peste 100 de persoane au fost evacuate până în prezent din centrul comercial.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial "Zimniaia Vişnia" din oraşul siberian Kemerovo. În urma incendiului au murit 64 de persoane, printre care 41 de copii, iar 76 de persoane au fost rănite, inclusiv 27 de copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici