INCIDENT în Pakistan: Un avion civil, ţinta unor tiruri la Peshawar. O pasageră a fost ucisă

O pasageră a fost ucisă, iar doi membri ai echipajului răniţi, marţi seara, după ce un avion civil care venea de la Riyadh cu 170 de pasageri la bord a fost ţinta unor tiruri la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia şi compania aeriană PIA.

529 afișări
Imaginea articolului INCIDENT în Pakistan: Un avion civil, ţinta unor tiruri la Peshawar. O pasageră a fost ucisă

INCIDENT în Pakistan: Un mort şi doi răniţi la Peshawar, în urma unor tiruri asupra unui avion de pasageri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc marţi seara, în timp ce aparatul de zbor al companiei Pakistan International Airlines (PIA) se apropia de aeroport.

Avionul a aterizat fără probleme, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei aeriene, Mashud Tajwar.

"Tirurile au fost trase din afara aeroportului, o pasageră şi doi membri ai echipajului au fost răniţi, pasagera a decedat la spital", a explicat Tajwar pentru AFP.

Patru sau cinci gloanţe au atins avionul, potrivit unui oficial al poliţiei, Muhammad Faisal.

Zborurile de pe Aeroportul internaţional din Peshawar au fost suspendate temporar.

Acest nou atac are loc după comiterea primului atentat sinucigaş, marţi, în Waziristanul de Nord, de la lansarea unei vaste ofensive a Guvernului în această regiune de la frontiera cu Afganistanul.

Atentantul sinucigaş, soldat cu trei morţi, a fost revendicat de Ansar-ul-Mujahedin, o grupare din cadrul rebeliunii talibane. Gruparea a promis să efectueze noi atacuri.

Atentatul împotriva PIA nu a fost revendicat, cel puţin public, dar săptămâna trecută talibanii au ameninţat că întreprinderile internaţionale şi companiile aeriene vor avea de suferit dacă nu îşi vor înceta activităţile în Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici