INCIDENT Rusia - NATO în Marea Baltică: Un avion militar rus s-a apropiat "periculos de mult" de distrugătorul american Jason Dunham

Un avion militar rus a fost implicat într-un incident produs în Marea Baltică în această săptămână, Pentagonul denunţând modul în care aeronava rusească s-a apropiat de patru nave NATO, informează CNN.

9785 afișări
Imaginea articolului INCIDENT Rusia - NATO în Marea Baltică: Un avion militar rus s-a apropiat "periculos de mult" de distrugătorul american Jason Dunham

INCIDENT Rusia - NATO în Marea Baltică: Un avion militar rus s-a apropiat "periculos de mult" de distrugătorul american Jason Dunham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, un avion aparţinând Marinei Militare din Rusia s-a apropiat periculos de patru vase NATO care navigau în Marea Baltică. Printre aceste nave se afla distrugătorul american Jason Dunham.

Potrivit Departamentului american de apărare, la un moment dat, avionul rus a zburat deasupra distrugătorului Jason Dunham la o înălţime de numai 150 de metri.

"Considerăm că a fost o manevră periculoasă şi neprofesionistă. Ne-am obişnuit cu astfel de incidente, dar suntem în punctul în care totul s-ar putea transforma", a declarat un oficial NATO.

Incidentul a fost surprins video, însă Pentagonul nu a dat publicităţii filmarea.

Celelalte trei nave erau din Marea Britanie, Franţa şi Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici