Incidente violente între protestatari şi forţele de securitate în Beirut. Zeci de răniţi în urma violenţelor. FOTO

Forţele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în încercarea de a dispersa protestatarii antiguvernamentali, după ce unii manifestanţi au încercat să treacă de bariere de metal care blocau căile de acces spre sediile mai multor instituţii, informează Reuters.

456 afișări
Imaginea articolului Incidente violente între protestatari şi forţele de securitate în Beirut. Zeci de răniţi în urma violenţelor. FOTO

Incidente violente între protestatari şi forţele de securitate în Beirut. Zeci de răniţi în urma violenţelor. Sursă foto: Profimedia

Forţele de securitate au intervenit la Beirut sâmbătă seara, alungând manifestanţii de pe străzi, bătând şi reţinând unii dintre ei, au declarat un martor ocular pentru Reuters.

Protestatarii au aruncat cu pietre spre forţele de securitate şi au încercat să treacă peste bariere de metal care blocau accesul spre sediul Guvernului şi cel al Parlamentului.

Serviciul libanez de apărare civilă a transmis că 54 de persoane au fost rănite în urma violenţelor de la protestul din Beirut, precizând că jumătate din răniţi au fost transportaţi la spital.

Autorităţile libaneze au comunicat că 20 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi.

Agenţia oficială de presă NNA a anunţat că mai multe persoane au leşinat din cauza gazelor lacrimogene, în timp ce Crucea Roşie Libaneză a afirmat că 14 persoane au fost rănite, şase dintre acestea suficient de grave pentru a fi nevoie să fie transportate la spital.

Proteste masive au loc în Liban începând din 17 octombrie, în contextul degradării situaţiei economice şi sociale, conform cotidianului Le Figaro.

Protestatarii acuză clasa politică de corupţie şi incompetenţă. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fost disponibilizate, iar în ultimele zile au fost semnalate multe cazuri de sinucidere.

Aproximativ o treime dintre cetăţenii Libanului trăiesc în condiţii aflate sub pragul sărăciei, iar rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 30%, conform unui raport de evaluare elaborat de Banca Mondială.

În contextul crizei economice şi situaţiei sociale precare, premierul demisionar Saad Hariri a cerut asistenţă financiară din partea ţărilor arabe şi occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici