India a suspendat căutarea zborului MH370 şi aşteaptă instrucţiuni de la Malaysia

India a anunţat că şi-a suspendat operaţiunile de căutare ale Boeingului 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radare în urmă cu opt zile, la solicitarea Malaysiei, care coordonează operaţiunile şi urmează să dea noi instrucţiuni.

241 afișări
Imaginea articolului India a suspendat căutarea zborului MH370 şi aşteaptă instrucţiuni de la Malaysia

India a suspendat căutarea zborului MH370 şi aşteaptă instrucţiuni de la Malaysia (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Operaţiunea este suspendată. Aşteptăm noi instrucţiuni din partea Malaysiei. Nu s-a detectat nimic în căutările de sâmbătă", a declarat Harmit Singh, un purtător de cuvânt al forţelor armate pentru insulele Andaman şi Nicobar.

"Niciun avion nu a decolat astăzi (duminică)", a adăugat el.

India a mobilizat şase nave şi cinci avioane într-o zonă a Golfului Bengal şi în jurul insulelor Andaman şi Nicobar, în nordul cărora se află Golful, iar în est Marea Andaman.

Autorităţile malaysiene au anunţat sâmbătă că dezactivarea sistemelor de comunicaţii ale zborului MH370 şi schimbarea bruscă a direcţiei către Oceanul Indian "corespund unei acţiuni deliberate a cuiva din avion", acesta continuând să zboare timp de aproape şapte ore.

După abandonarea operaţiunilor în Marea Chinei de Sud, avioane şi nave care aparţin unui număr de aproximativ zece ţări se concentrează asupra a două coridoare, şi anume unul în nord, din Kazahstan şi până în nordul Thailandei, iar celălalt în sud, în partea sudică a Oceanului Indian.

Culoarul din sud este considerat mai susceptibil de către analişti, care subliniază că cel din nord include spaţiile aeriene aparţinând mai multor ţări, ale căror radare militare ar fi reperat în mod sigur avionul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici