Însângeraţi, încătuşaţi şi forţaţi să stea în genunchi: Cum sunt TORTURAŢI cei care ar fi participat la lovitura de stat eşuată din Turcia - FOTO, VIDEO

Încătuşaţi, cu sânge pe faţă şi pe trup, forţaţi să stea în genunchi sau culcaţi pe direct pe caldarâm, de multe ori doar în lenjerie intimă. Aşa apar cei mai mulţi deţinuţi prezentaţi de mass-media turce ca fiind participanţi la lovitura de stat eşuată. Sunt imagini degradante despre modul în care sunt trataţi şi cel mai probabil torturaţi, în arest preventiv, liderii din armată care ar fi pus la cale puciul menit să îl dea jos pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan

21290 afișări
Imaginea articolului Însângeraţi, încătuşaţi şi forţaţi să stea în genunchi: Cum sunt TORTURAŢI cei care ar fi participat la lovitura de stat eşuată din Turcia - FOTO, VIDEO

Însângeraţi, încătuşaţi şi forţaţi să stea în genunchi: Cum sunt TORTURAŢI cei care ar fi participat la lovitura eşuată de stat din Turcia - VIDEO

Potrivit Daily Mail, imaginile video au fost difuzate de televiziunile  pro-guvernamentale şi par a fi dovada epurării pe care o practică preşedintele turc. 

"Avem informaţii că au fost ţinuţi în detenţie cu cătuşe, abuzaţi, bătuţi cu bestialitate. Nivelul de violenţă depăşeşte câteva lovituri aplicate", a declarat Andrew Gardner, oficial Amnesty Internaţional.

"În situaţia în care aproape 10.000 de persoane sunt în prezent în detenţie, în contextul acuzaţiilor de maltratare a persoanelor reţinute şi atunci când ministerele şi instituţiile media sunt epurate, puterile sporite oferite de starea de urgenţă ar putea deschide calea pentru noi abuzuri privind drepturile omului," a declarat Andrew Gardner, un reprezentat al Amnesty International, potrivit cotidianului turc Hurriyet.

Reprezentantul a declarat că prelungirea pentru trei luni a stării de urgenţă ar putea "submina şi mai mult protecţia împotriva relelor tratamente, precum şi dreptul la o judecată echitabilă."

Numărul judecătorilor, funcţionarilor publici, profesorilor universitari, ofiţerilor de poliţie şi militarilor arestaţi, demişi sau suspendaţi a ajuns la 60.000.

De altfel, Erdogan a anunţat public că în perioada următoare se vor face "urgente" restructurări în rândul forţelor armate, deoarece este nevoie de "sânge proaspăt".

Şeful statului turc a declarat că o reuniune a Consiliului militar suprem, programată pentru data 1 august, ar putea fi devansată cu o săptămână, pentru a pregăti restructurarea forţelor armate: "Cu toţi lucrează împreună la ce am putea face (...) şi în foarte scurt timp o nouă structură va apărea. Cu această nouă structură, cred că forţele armate vor primi sânge nou".

"La urma urmei, după tot ce s-a întâmplat, cred că până acum au tras nişte învăţăminte foarte importante. Acesta este un proces continuu, nu ne vom opri niciodată, vom continua foarte activ, avem planuri," a adăugat Erdogan.

Acesta a promis pedepse dure pentru cei care au organizat lovitura de stat de vinerea trecută şi a declarat că va aproba pedeapsa capitală, dacă Parlamentul decide acest lucru, căci aceasta este voinţa poporului. 

Turcia a dispus joi suspendarea aplicării prevederilor Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgenţă, informează ziarul Hurriyet.

"Turcia va suspenda temporar implementarea obligaţiilor care decurg din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, în conformitate cu decretarea stării de urgenţă; drepturile şi libertăţile fundamentale nu vor fi afectate în această perioadă. Şi Franţa a decretat starea de urgenţă; şi Franţa a suspendat Articolul 15 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului", a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmuş.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici