Insultarea imnului Chinei se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare în Hong Kong. Legea a fot promulgată la 31 de ani de la evenimentele din Piaţa Tiananmen

  • Hong Kong a adopatat joi o lege care face insultarea imnului Chinei o infracţiune
  • Legea spune că oricine insultă sau abuzează în scopuri comerciale de imnul naţional al Chinei riscă o amendă de 6.380 de dolari şi până la trei ani de închisoare
  • Legea a fost aprobată în ziua când se aniversează 31 de ai de la masacrul din Piaţa Tiananmen
294 afișări
Imaginea articolului Insultarea imnului Chinei se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare în Hong Kong. Legea a fot promulgată la 31 de ani de la evenimentele din Piaţa Tiananmen

Insultarea imnului Chinei poate aduce o amendă de peste 6000 de dolari în Hong Kong

Hong Kong a trecut astăzi o lege ce face insultarea imnului Chinei o infracţiune. Legea a trecut cu 41 de voturi pentru şi un vot împotrivă. În China continentală există deja o astfel de lege.

Cetăţenii din Hong Kong au folosit adesea ca formă de protest huilduirea imnului Chinei la evenimente sportive. Comemorarea evenimenteleor din 1989 din piaţa Tiananmen au fost anulate pentru prima dată în 30 de ani din cauza pandemiei.

Iniţiativa legislativă este un element al noii legi pentru siguranţa naţională elaborată de China, considerată o încercare de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome Hong Kong.

Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au criticat abordarea Administraţiei de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici