Intenţiile lui Vladimir Putin privind Ucraina nu s-au schimbat, declară Philip Hammond

Marea Britanie şi Rusia vor continua să aibă "relaţii spinoase", a declarat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, adăugând că nu a observat o schimbare a intenţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin privind Ucraina.

1190 afișări
Imaginea articolului Intenţiile lui Vladimir Putin privind Ucraina nu s-au schimbat, declară Philip Hammond

Intenţiile lui Vladimir Putin privind Ucraina nu s-au schimbat, declară Philip Hammond (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Philip Hammond a afirmat, într-un interviu pentru BBC, că Moscova a ales să intre într-o "competiţie strategică" cu Occidentul, în loc să fie aliat.

Ministrul britanic a precizat că s-a constatat o "reducere importantă" a violenţelor în estul Ucrainei, de la intrarea în vigoare a armistiţiului încheiat la Minsk în februarie, dar a promis că Moscova va fi vizată de noi sancţiuni dacă situaţia se agravează, relatează BBC News Online.

În pofida armistiţiului, care prevede ca toate trupele străine să părăsească regiunea, Hammond a declarat că nu a "detectat că intenţiile lui Putin s-ar fi schimbat".

"Nu vom lupta împotriva ruşilor în Ucraina şi am spus foarte clar şi deschis acest lucru", a subliniat ministrul britanic de Externe. Dar Rusia "a luat decizia că vrea să fie într-o competiţie strategică cu Occidentul, cu Europa. Nu ne mai consideră parteneri, ne consideră competitori sau chiar adversari, iar acest lucru înseamnă că vom avea o relaţie dificilă, spinoasă cu Rusia, probabil pentru mult timp", a adăugat el.

Marea Britanie a anunţat că va furniza Ucrainei echipament militar neletal în valoare de 850.000 de lire sterline (1,18 milioane de euro), în timp ce militari britanici se vor ocupa de consilierea şi antrenarea trupelor ucrainene.

Cel puţin 6.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului armat în Doneţk şi Lugansk, în aprilie, la o lună după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici