Internetul şi reţelele telefonice au reînceput să funcţioneze la Damasc

Reţeaua Internet şi sistemele de telefonie mobilă au reînceput să funcţioneze, sâmbătă după-amiază, la Damasc, după trei zile de întrerupere completă, iar regimul Bashar Al-Assad a anunţat că au fost efectuate "lucrări de întreţinere".

158 afișări
Imaginea articolului Internetul şi reţelele telefonice au reînceput să funcţioneze la Damasc

Internetul şi reţelele telefonice au reînceput să funcţioneze la Damasc

Agenţia oficială de ştiri, SANA, a anunţat că Internetul şi sistemele de telefonie au fost repuse în funcţiune după efectuarea unor "lucrări de întreţinere".

Statele Unite au acuzat regimul Bashar Al-Assad că a întrerupt liniile de telecomunicaţii în mai multe regiuni din Siria, pe fondul confruntărilor militare între rebeli şi serviciile de securitate. Opoziţia siriană a anunţat joi că liniile de telecomunicaţii, inclusiv Internetul, au fost întrerupte, în mai multe regiuni din Siria.

Departamentul de Stat american a comunicat vineri că erau oprite reţelele de telefonie fixă şi mobilă, precum şi Internetul. "Condamnăm acest nou atac împotriva libertăţii de exprimare şi comunicare, atribuit regimului de la Damasc", declara vineri Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Protestele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad durează de peste 20 de luni în Siria, bilanţul victimelor fiind, potrivit unor organizaţii, de peste 40.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici