Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor

Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor deoarece acestea deja acoperă un perimetru de 2.000 de km, suficient pentru a proteja ţara, a anunţat comandantul Gardienilor Revoluţiei, în contextul creşterii presiunilor exercitate de Statele Unite, potrivit Reuters.

403 afișări
Imaginea articolului Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor

Iranul nu intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor

Guvernul iranian a refuzat din nou reluarea negocierilor cu preşedintele SUA, Donald Trump, în privinţa capacităţilor militare şi a influenţei acestei ţări în regiune, spunând că asemenea discuţii ar contraveni valorilor republicii islamice.

Trump a retras Statele Unite din acordul semnat în 2015 între Iran şi celelalte puteri mondiale care au limitat activitatea nucleară a Teheranului în schimbul impunerii unor sancţiuni.

El a spus că înţelegerea a fost profund incorectă deoarece acordul nu a limitat programul de rachete balistice al Iranului şi nici nu a dus la retragerea sprijinului oferit de Teheran în conflictele din Siria, Irak şi Yemen, precizând că Washingtonul ar putea să impună noi sancţiuni Teheranului.

”Avem capacitatea tehnică de a creşte raza de acţiune a rachetelor noastre, dar acest lucru nu intră în vederile noastre din moment ce majoritatea ţintelor strategice ale inamicilor noştri se situează în afara acestor 2.000 de kilometri. Această distanţă este suficientă pentru protejarea republicii islamice...”, a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, citat de agenţia de ştiri Tasnim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici