Israel va organiza al treilea tur de scrutin în mai puţin de un an, după ce Knessetul a fost dizolvat

Israel va organiza alegeri pe 2 martie, acesta fiind al treilea tur de scrutin în mai puţin de un an, a decis joi Parlamentul, după ce premierul Benjamin Netanyahu şi principalul său rival nu au reuşit după celelalte două alegeri anterioare formarea unei coaliţii de guvernare, potrivit Reuters.

390 afișări
Imaginea articolului Israel va organiza al treilea tur de scrutin în mai puţin de un an, după ce Knessetul a fost dizolvat

Israel va organiza noi alegeri pe 2 martie, după ce Knessetul a fost dizolvat

Cu 94 de voturi pentru şi niciunul împotrivă parlamentarii au aprobat o moţiune de dizolvare a Parlamentului şi de stabilire a noii date electorale. Această decizie a fost luată la câteva ore după expirarea termenului limită pentru a forma un guvern în urma ultimelor alegeri din septembrie.

În acel scrutin şi în cel din aprilie, partidul conservator Likud condus de Netanyahu s-a impus în faţa partidului fostului general Benny Gantz, Albastru şi Alb. Niciunul nu a reuşit să strângă suficient sprijin în Knesset (Parlamentul israelian), care are 120 de locuri, pentru o coaliţie stabilă.

În calitate de premier interimar, Netanyahu va rămâne în funcţie până când se va forma un nou Guvern - un proces care s-ar putea prelungi mai multe luni în urma alegerilor din martie dacă se va lua în considerare ceea ce este probabil să fie o nouă rundă chinuitoare de formare a unei noi coaliţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici