Israelul şi Turcia restabilesc deplin relaţiile diplomatice, după mai mulţi ani de tensiuni

Israelul şi Turcia au decis restabilirea completă a relaţiilor diplomatice, după mai mulţi ani de tensiuni, anunţă Guvernul israelian, conform cotidianului The Times of Israel.

235 afișări
Imaginea articolului Israelul şi Turcia restabilesc deplin relaţiile diplomatice, după mai mulţi ani de tensiuni

Sursa foto: Twitter Isaac Herzog

Ambasadorii şi consulii generali ai celor două ţări vor reveni la reprezentanţe cu statut diplomatic deplin. Decizia a fost anunţată după o conversaţie a premierului interimar israelian, Yair Lapid, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Reînnoirea relaţiilor cu Turcia este un element important pentru stabilitatea regională şi are o valoare economică importantă pentru cetăţenii Israelului. Vom continua să acţionăm pentru a consolida poziţia Israelului în lume", a declarat Yair Lapid.

Detaliile restabilirii relaţiilor diplomatice au fost decise marţi de Alon Ushpiz, director general în cadrul Ministerului israelian de Externe, şi Sedat Onal, adjunct al ministrului turc de Externe.

Turcia şi-a retras ambasadorul din Israel şi a cerut plecarea ambasadorului israelian în mai 2018, în contextul reprimării protestelor violente din Fâşia Gaza, soldate cu moartea a zeci de palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici