Italia: Doina Matei, "ucigaşa cu umbrela", condamnată la 16 ani de detenţie

Românca Doina Matei, acuzată de uciderea unei italience căreia i-a înfipt o umbrelă în ochi, la 26 aprilie, în metroul din Roma, a fost condamnată la 16 ani de închisoare de justiţia italiană.

9 afișări

Doina Matei a ucis-o pe italianca Vanessa Russo, în vârstă de 22 de ani, înfigându-i o umbrelă în ochi, în timpul unei altercaţii izbucnite între cele două tinere, în staţia Termini a metroului din Roma.

Procurorul Sergio Colaiocco ceruse 20 de ani de detenţie pentru Doina Matei, pe care o acuza de omor calificat. Judecătorul Donatella Pavone, de la Tribunalul din Roma, a stabilit însă că este vorba de omor prin imprudenţă, fixând condamnarea la 16 ani de închisoare, relatează pagina online a agenţiei AGI.

După agresiunea de la metrou, Doina Matei şi prietena sa C.I., în vârstă de 17 ani, reuşiseră să dispară. Minora fusese anchetată iniţial pentru complicitate la crimă, dar ulterior a fost eliberată şi în urmă cu câteva săptămâni a primit permisiunea de a reveni în România.

Doina Matei a susţinut tot timpul că nu a vrut să o omoare pe Vanessa Russo: "Am lovit-o pe fata aceea, dar nu voiam să o omor".

După pronunţarea sentinţei, judecătorul a stabilit organizarea unui nou proces, civil, pentru eventuala plată a unor daune materiale.

"Mă aşteptam la mai mult, dar s-a făcut dreptate. Şaisprezece ani de închisoare sunt destul", a reacţionat Rita, mama victimei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici