Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv, pentru a putea primi tratamentul recomandat de medici, a anunţat Serviciul penitenciarelor din Ucraina, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

164 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv

Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la o clinică din Harkiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Timoşenko a sosit la clinica (Ukrzalizniţi din Harkiv), unde va fi supusă unui tratament recomandat de doctorii germani şi ucraineni", a precizat vineri Serviciul penitenciarelor, într-un comunicat.

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat după ce a fost arestată, în august 2011, aceasta anunţând că nu mai este în măsură să participe la audierile de la tribunal, din cauza durerilor de spate.

O echipă de medici germani, care a examinat-o pe Timoşenko în aprilie, a confirmat că fostul premier nu poate participa la proces.

Ea a refuzat în mod repetat tratamentul în penitenciarul unde ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz în funcţie, în cazul contractelor semnate în 2009 cu Rusia în domeniul gazelor.

Ea este acuzată într-un nou caz de tentativă de deturnare a 405 milioane de dolari din fonduri guvernamentale în anii '90, pe când conducea compania de stat United Energy Systems. Timoşenko îşi susţine în continuare nevinovăţia în ambele cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici