Jake Sullivan, unul dintre consilierii lui Biden, s-a deplasat la Kiev. A dus cu el mesajul SUA

Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, a efectuat vineri o vizită neanunţată la Kiev, unde a reafirmat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Volodimir Zelenski, susţinerea fermă a Statelor Unite pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia.

2134 afișări
Imaginea articolului Jake Sullivan, unul dintre consilierii lui Biden, s-a deplasat la Kiev. A dus cu el mesajul SUA

Jake Sullivan, unul dintre consilierii lui Biden, s-a deplasat la Kiev. A dus cu el mesajul SUA

Conform Preşedinţiei SUA, Jake Sullivan s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum şi cu şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, şi cu ministrul Apărării, Oleksii Reznikov.

Scopul vizitei a fost "de a reafirma susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru Ucraina şi pentru poporul ucrainean, în contextul apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriale", a anunţat Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"În acest sens, Jake Sullivan a anunţat un nou plan de asistenţă pentru securitate, în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri modernizate de tip T-72, vehicule aeriene fără pilot şi modernizarea a 250 de sisteme de rachete sol-aer de tip HAWK, în vederea eventualului transfer în Ucraina. Jake Sullivan a reafirmat oferirea în continuare de asistenţă economică şi umanitară, precum şi eforturi în curs, împreună cu partenerii, pentru a trage la răspundere Rusia pentru agresiune", subliniază Preşedinţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici