Jens Stoltenberg face apel Germaniei să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării

Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, a făcut apel Germaniei să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării, după ce preşedintele american Donald Trump a reluat criticile la adresa unora dintre aliaţii NATO din Europa, relatează site-ul agenţiei Dpa.

370 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg face apel Germaniei să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării

Jens Stoltenberg face apel Germaniei să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării

Înt-un interviu acord, duminică, publicaţiei Bild am Sonntag, înainte de summitul NATO, Stoltenberg a lăudat angajamentul Germaniei de a majora contribuţiile în domeniul apărării, însă a adăugat că se aşteaptă ca Germania să mărească şi mai mult bugetul.

Stoltenberg a reiterat faptul că membrii NATO şi-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că Germania va majora cheltuielile în domeniul apărării, însă nu a menţionat dacă obiectivul de 2% din PIB va fi atins. Statisticile au arătat o creştere iniţială de 1,5%.

Stoltenberg a afirmat că "1,5% nu este egal cu 2%", deşi se aşteaptă ca Germania să îndeplinească acest obiectiv în curând.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri aliaţii europeni, în special Germania, susţinând că aceştia trebuie să aloce sume mai mari pentru apărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici