Joaquin "El Chapo" Guzman a fost de două ori în Statele Unite cât a fost în libertate, afirmă fiica acestuia

Celebrul lider interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman s-a deplasat de două ori în Statele Unite, pentru a-şi vizita rudele, în intervalul în care era în libertate după ce evadase dintr-un penitenciar mexican, susţine fiica sa cea mare, Rosa Isela Guzmán Ortiz.

5210 afișări
Imaginea articolului Joaquin "El Chapo" Guzman a fost de două ori în Statele Unite cât a fost în libertate, afirmă fiica acestuia

Joaquin "El Chapo" Guzman s-a deplasat de două ori în SUA cât a fost liber, afirmă fiica acestuia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Într-un interviu acordat ziarului The Guardian, Rosa Isela Guzmán Ortiz a explicat că Joaquin "El Chapo" Guzman a fost ajutat de funcţionari corupţi mexicani şi a reuşit să se deplaseze de două ori, în mod evident ilegal, în statul american California, deşi era unul dintre cei mai căutaţi infractori.

Rosa Isela Guzmán Ortiz a precizat că vizitele la rude din Statele Unite au avut loc imediat după ce Joaquin "El Chapo" Guzman" i-a acordat un interviu actorului american Sean Penn.

Întrebată cum a reuşit "El Chapo" să traverseze de două ori frontiera securizată dintre Mexic şi SUA, fiica cea mare a liderului interlop a spus: "L-am întrebat şi eu acelaşi lucru, credeţi-mă".

O fostă soţie a lui "El Chapo" şi două fiice gemene ale acestuia trăiesc în California.

În intervalul în care "El Chapo" era în libertate după evadare, fostul preşedinte mexican Felipe Calderón a speculat că liderul interlop ar fi putut fi în Statele Unite. "Nu se află pe teritoriul Mexicului, suspectez că este în SUA", declara el pentru ziarul The New York Times.

Autorităţile americane au descoperit în mai multe rânduri tuneluri secrete, folosite de traficanţii de droguri, la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat în ianuarie 2016, la şase luni după evadare, în Mexic.

Guzman era dat în urmărire generală după ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat în apropiere de Ciudad de Mexico.

În octombrie 2015, autorităţile mexicane speculau că Joaquin "El Chapo" Guzman a fost rănit în cursul unei operaţiuni a poliţiei. Raidul poliţiei avusese loc în nord-vestul Mexicului, iar Joaquin Guzman, liderul cartelului Sinaloa, suferise răni la faţă şi la picioare.

Joaquin Guzman, alias "El Chapo, evadase în iulie 2015 din Penitenciarul de maximă securitate Altiplano, el fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului pe care îl conduce.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici