Joe Biden are COVID-19. Preşedintele SUA în vârstă de 79 de ani este în izolare şi ia tratament

Preşedintele Joe Biden a fost testat pozitiv la testul COVID-19 joi, subliniind persistenţa virusului extrem de contagios, în timp ce noi variante sfidează eforturile naţiunii americane de a reveni la normalitate după doi ani şi jumătate de perturbări pandemice.

2013 afișări
Imaginea articolului Joe Biden are COVID-19. Preşedintele SUA în vârstă de 79 de ani este în izolare şi ia tratament

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Biden a prezentat "simptome uşoare" şi a început să ia Paxlovid, un medicament antiviral conceput pentru a reduce gravitatea bolii, scrie AP.

Ea a precizat că Biden "se va izola la Casa Albă şi va continua să îşi îndeplinească pe deplin toate îndatoririle în această perioadă. El a fost în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineaţă şi va participa la întâlnirile sale planificate la Casa Albă în această dimineaţă prin telefon şi Zoom de la reşedinţă".

Biden, în vârstă de 79 de ani, este complet vaccinat, după ce a primit două doze de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului cu puţin timp înainte de preluarea mandatului, o primă doză de rapel în septembrie şi o doză suplimentară la 30 martie.

Până în acest moment, capacitatea lui Biden de a evita virusul părea să sfideze şansele, chiar şi cu procedurile de testare în vigoare pentru cei care se aşteaptă să fie în contact apropiat cu el. Valuri anterioare ale virusului au cuprins clasa politică de la Washington, infectând-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, membri ai cabinetului, angajaţi ai Casei Albe şi legislatori. Biden şi-a intensificat din ce în ce mai mult programul de călătorie şi a reluat organizarea de evenimente mari în interior, unde nu toată lumea este testată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici