Joe Biden, după întâlnirea cu Yair Lapid: Statele Unite sunt devotate "total" securităţii Israelului

Statele Unite menţin devotamentul "total" faţă de securitatea Israelului şi depun eforturi pentru aprofundarea integrării ţării în regiune, a afirmat joi preşedintele Joseph Biden, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Ierusalim cu premierul israelian interimar, Yair Lapid.

208 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, după întâlnirea cu Yair Lapid: Statele Unite sunt devotate "total" securităţii Israelului

"Vreau să îi mulţumesc premierului israelian. Am avut un început bun în ceea ce urmează să fie, cu ajutorul lui Dumnezeu, o relaţie lungă; am avut o conversaţie despre problemele şi oportunităţile pe care le au ţările noastre, în mai ales în Orientul Mijlociu", a afirmat preşedintele Biden, conform cotidianului The Times of Israel.

"Am discutat despre cât de important ar fi, din punctul meu de vedere, ca Israelul să fie integrat total în regiune şi să continue integrarea. Garantăm, Administraţia mea, dar nu doar Administraţia mea, ci cred că şi vasta majoritate a publicului american garantăm devotamentul total faţă de securitatea Israelului, necondiţionat, fără niciun dubiu asupra acestui lucru", a precizat preşedintele SUA.

"Am vorbit şi despre faptul că avem o zi întreagă la dispoziţie, inclusiv un summit în format online cu India şi Emiratele Arabe Unite. (...) Şi am discutat despre o serie de lucruri, referitoare în principal la dezvoltarea prieteniilor personale şi la angajamentul de durată al ambelor ţări în relaţia bilterală", a subliniat Joseph Biden.

La rândul său, premierul Yair Lapid a afirmat că au fost abordate şi problemele generate de Iran, precum şi relaţiile cu Arabia Saudită. "Am discutat despre ameninţarea iraniană, despre ceea ce credem că este corect să facem pentru a ne asigura că Iranul nu va deveni putere nucleară, este un obiectiv comun. Aceasta nu ar fi o ameninţare doar pentru Israel, ci pentru întreaga lume. Şi am discutat o serie de alte lucruri care rămân între noi", a declarat premierul Israelului.

Statele Unite, Israelul, India şi Emiratele Arabe Unite vor lansa, cu ocazia reuniunii virtuale de acum, o serie de proiecte comune, în special în domeniile siguranţei alimentare, protejării sănătăţii, energiilor ecologice, staţiilor de tratare a apelor şi promovării tehnologiilor regenerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici