Joe Biden îl menţine pe Jerome Powell la conducerea Fed, semnalând că vrea stabilitate financiară

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, luni, menţinerea lui Jerome Powell în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din SUA, semnalând că vrea stabilitate în funcţionarea sistemului financiar şi economic.

238 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îl menţine pe Jerome Powell la conducerea Fed, semnalând că vrea stabilitate financiară

Sursa foto: profimedia

Joseph Biden a declarat că Jerome Powell va fi propus Senatului pentru un nou mandat de preşedinte al Rezervei Federale, iar Lael Brainard, membru în Consiliul guvernatorilor Fed şi preferat de mulţi progresişti ca succesor la conducerea instituţiei, va fi nominalizat pentru postul de vicepreşedinte.

"Dacă vrem să construim în continuare pe succesul economic de anul acesta, avem nevoie de stabilitate şi independenţă la Rezerva Federală, iar eu am încredere deplină după testele de foc din ultimele 20 de luni că preşedintele Powell şi domnul Brainard vor oferi conducerea puternică de care are nevoie ţara noastră", a declarat Joseph Biden, citat de agenţia Associated Press.

Decizia preşedintelui SUA, anunţată după o lungă perioadă de reflecţie, semnalează continuitate şi menţinerea unităţii susţinerii ambelor partide politice, în contextul în care inflaţia generează riscuri asupra relansării economice. Prin nominalizarea pentru un nou mandat a lui Jerome Powell, un politician republican instalat de fostul preşedinte Donald Trump în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale, Biden a respins criticile politicienilor democraţi progresişti referitoare la slăbirea reglementărilor bancare şi la ignorarea riscurilor generate de schimbările climatice. Dacă va fi confirmat în funcţie de Senat, Jerome Powell va rămâne unul dintre cei mai puternici lideri în domeniul economic din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici