Joe Biden îl va desemna pe Alejandro Mayorkas secretar pentru Securitate Internă/ John Kerry va fi emisar pentru climă

  • Joseph Biden îl va desemna pe Alejandro Mayorkas secretar pentru Securitate Internă
  • John Kerry va fi emisar prezidenţial pentru protejarea climei
  • Avril Haines ar putea deveni directorul Comunităţii naţionale a serviciilor de informaţii
1542 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îl va desemna pe Alejandro Mayorkas secretar pentru Securitate Internă/ John Kerry va fi emisar pentru climă

Joe Biden îl va desemna pe Alejandro Mayorkas secretar pentru Securitate Internă/ John Kerry va fi emisar pentru climă

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, îl va numi pe Alejandro Mayorkas secretar pentru Securitate Internă, iar John Kerry, fost secretar de Stat, va fi emisar prezidenţial special privind protejarea climei, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com.

Potrivit echipei de tranziţie de la Washington, Alejandro Mayorkas va fi desemnat de Joseph Biden secretar pentru Securitate Internă. Dacă va fi confirmat în funcţie de Senat, Alejandro Mayorkas, de origine cubaneză, va deveni primul secretar pentru Securitate Internă născut în străinătate. Alejandro Mayorkas, în vârstă de 60 de ani, s-a născut la Havana şi a fost adus de părinţi în Statele Unite la vârsta de un an, conform agenţiei Reuters. Joseph Biden urmează să anuleze o serie de restricţii în domeniul imigraţiei impuse de Administraţia Donald Trump.

John Kerry, fost secretar de Stat în Administraţia Barack Obama, ar urma să fie numit emisar prezidenţial privind protejarea climei.

La rândul său, Avril Haines ar putea deveni directorul Comunităţii naţionale a serviciilor de informaţii.

Pentru funcţia de secretar de Stat va fi propus Anthony Blinken, în vârstă de 58 de ani. Blinken a fost adjunct al consilierului prezidenţial pentru Securitate Naţională în perioada 2013-2015, în timpul Administraţiei Barack Obama, şi adjunct al secretarului de Stat în perioada 2015-2017.

Jake Sullivan ar urma să fie desemnat de Joseph Biden consilier pentru Securitate Naţională. Sullivan a fost consilier pentru Securitate Naţională al vicepreşedintelui Joseph Biden, după care a fost adjunct al şefului de Cabinet al secretarului de Stat Hillary Clinton. Ulterior, a fost consilier politic al echipei de campanie a lui Hillary Clinton, în 2016.

Linda Thomas-Greenfield, adjunct al secretarului de Stat în perioada 2013-2017, ar urma să devină ambasadorul SUA la Naţiunile Unite.

Joseph Biden a anunţat, luni, desemnarea a doi consilieri prezidenţiali pentru afaceri legislative, informează cotidianul USA Today. Reema Dodin şi Shuwanza Goff, până acum consilieri parlamentari, vor deveni directori adjuncţi ai Oficiului prezidenţial pentru Afaceri Legislative. "Poporul american abia aşteaptă ca Administraţia noastră să înceapă activitatea, iar numirile de astăzi vor avansa agenda în sensul asigurării şanselor egale pentru fiecare american", a declarat Joseph Biden. "În Administraţia Biden, vom avea o uşă deschisă spre Congres, iar echipa se va asigura că opiniile Congresului sunt reprezentate permanent la Casa Albă", a afirmat preşedintele-ales al SUA.

Joseph Biden urmează să anunţe marţi primele nominalizări pentru funcţii în viitoarea Administraţie de la Washington.

În urmă cu două săptămâni, Ron Klain a fost desemnat viitor şef al Cancelariei prezidenţiale. Săptămâna trecută, Joseph Biden a stabilit viitorii consilieri prezidenţiali, mulţi fiind membri ai echipei de campanie electorală sau colaboratori din timpul mandatului de vicepreşedinte în Administraţia Barack Obama. Joseph Biden a stabilit că Jen O'Malley Dillon, directorul echipei de campanie electorală, va fi adjunct al şefului Cancelariei de la Casa Albă.

Mike Donilon, unul dintre apropiaţii lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial de rang înalt, iar Steve Ricchetti, fost şef de cabinet când Biden era vicepreşedinte, va deveni consilier prezidenţial pentru strategii politice.

Congresmanul Cedric Richmond va renunţa la mandatul parlamentar şi va deveni consilier prezidenţial şi director al Biroului prezidenţial pentru Responsabilitate Publică.

Dana Remus, consilier juridic în echipa de campanie electorală a lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial pentru Afaceri juridice.

Julie Rodriguez, director-adjunct al echipei de campanie, va fi directorul Oficiului pentru Afaceri Guvernamentale de la Casa Albă.

Annie Tomasini, fost adjunct al secretarului de presă al Casei Albe când Joe Biden era vicepreşedinte, va coordona activităţile Biroului Oval.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici