Jucătorul din Premier League, Wilfried Zaha, recunoaşte că este „speriat” să deschidă Instagram, din cauza numărului de mesaje rasiste pe care le primeşte

  • La începutul acestei luni, un băiat în vârstă de 12 ani a fost arestat în legătură cu ameninţările rasiste aduse atacantului de la Cristal Palace prin intermediul Instagram, inclusiv o imagine a Ku Klux Klan.
  • Zaha spune că a fost forţat să scoată aplicaţia Twitter de pe telefonul său, întrucât numărul mesajelor rasiste devena insuportabil.
290 afișări
Imaginea articolului Jucătorul din Premier League, Wilfried Zaha, recunoaşte că este „speriat” să deschidă Instagram, din cauza numărului de mesaje rasiste pe care le primeşte

Jucătorul din Premier League, Wilfried Zaha, recunoaşte că este „speriat” să deschidă Instagram, din cauza numărului de mesaje rasiste pe care le primeşte

"Pentru fotbaliştii de culoare, de exemplu, să fii pe Instagram nu mai este chiar amuzant", a spus Zaha pentru CNN. "Nu mă pot bucura de profilul meu, deoarece mă sperie mesajele"

"Acelaşi băiat în vârstă de 12 ani a contactat alţi trei jucători din echipa mea. Nu este în regulă. Cred că am raportat 50 de conturi pentru abuz rasial"

Instagram, care este deţinut de Facebook, a primit numeroase critici pentru că nu a protejat fotbaliştii de culoare faţă de abuzurile rasiste cu care se confruntă pe platforma.

Săptămâna trecută, Facebook şi Instagram au anunţat că vor înfiinţa fiecare o echipă care să lupte împotriva rasismului pe platformele lor şi să evalueze dacă există prejudecăţi rasiale în algoritmii lor.

„Racismul nu este tolerat pe Facebook şi Instagram”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Facebook. „Când vom găsi conţinut care ne încalcă liniile directoare, îl vom elimina şi îi vom interzice pe cei care încalcă regulile în mod repetat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici