Jurnalistă americană, reţinută în China pentru că avea un tricou cu inscripţia "Oba-Mao" - VIDEO

O jurnalistă a postului de televiziune CNN a fost reţinută la Shanghai pentru că a arătat în faţa camerei de luat vederi un tricou care îl reprezenta pe preşedintele Barack Obama îmbrăcat asemenea fostului dictator chinez Mao Zedong, a anunţat, luni, postul american de televiziune.

60 afișări
Imaginea articolului Jurnalistă americană, reţinută în China pentru că avea un tricou cu inscripţia "Oba-Mao" - VIDEO

Jurnalistă americană, reţinută în China pentru că avea un tricou cu inscripţia "Oba-Mao" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emily Chang, corespondenta CNN la Beijing, a povestit pe blogul ei că şi-a procurat tricoul după ce a aflat că acestea au fost interzise de teamă să "nu-l indispună pe preşedintele american".

Tricoul îl înfăţişează pe Barack Obama, care efectuează prima sa vizită în China, îmbrăcat într-o uniformă a Armatei Populare de Eliberare într-o postură făcută celebră de Mao.

În partea din faţă figurează expresia "Să servim poporul" cu litere chinezeşti, iar pe spate, termenul "Oba-Mao" în alfabet latin.

Emily Chang a explicat că era pe punctul de a arăta tricoul în faţa unei camere de luat vederi într-o piaţă din Shanghai în momentul când doi paznici s-au îndreptat către echipa de filmare, încercând să-i smulgă tricolul din mâini.

"Am fost reţinuţi timp de două ore", a povestit ea. "Vroiau legitimaţiile noastre de presă, paşapoartele, dar mai presus de toate, tricoul. În cele din urmă ne-au lăsat să plecăm", susţine jurnalista.

CNN a păstrat înregistrarea scenei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici