Jurnalişti atacaţi şi reţinuţi pentru că încercau să relateze despre un eveniment al opoziţiei din Belarus

Mai mulţi jurnalişti belaruşi, dar şi străini au fost reţinuţi marţi, la Minsk, pentru că intenţionau să relateze despre un eveniment organizat de opoziţia belarusă înaintea alegerilor din 23 septembrie, anunţă Asociaţia jurnaliştilor belaruşi.

122 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti atacaţi şi reţinuţi pentru că încercau să relateze despre un eveniment al opoziţiei din Belarus

Jurnalişti atacaţi şi reţinuţi pentru că încercau să relateze despre un eveniment al opoziţiei din Belarus (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Printre jurnaliştii reţinuţi se numără Aleksandr Borozenko, de la postul BELsat (cu sediul în Polonia), fotoreporteri ai agenţiilor Associated Press şi Reuters, Serghei Griţ şi Vasili Fedosenko, corespondenţii agenţiei belaruse BelaPAN, Tatiana Zenkovitch şi Pavel Podobed, şi o echipă de filmare a postului german ZDF.

Imediat după începerea acţiunii intitulate "Spune adevărul!", jurnaliştii au fost atacaţi de persoane neidentificate şi reţinuţi.

Belarusul face obiectul sancţiunilor internaţionale din cauza acţiunilor de reprimare a opoziţiei, în special după realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în decembrie 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici