Justiţia egipteană interzice "activităţile" Fraţilor Musulmani. Mişcarea denunţă decizia justiţiei

Justiţia egipteană a interzis luni "activităţile" Fraţilor Musulmani şi a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii din care provine Mohamed Morsi, preşedintele islamist demis de armată la începutul lui iulie, a anunţat televiziunea publică.

134 afișări
Imaginea articolului Justiţia egipteană interzice "activităţile" Fraţilor Musulmani. Mişcarea denunţă decizia justiţiei

Justiţia egipteană interzice "activităţile" Fraţilor Musulmani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la destituirea lui Morsi şi arestarea sa, noile autorităţi instalate de armată reprimă sângeros manifestaţiile susţinătorilor săi şi au arestat principalii lideri ai confreriei.

Decizia justiţiei egiptene se aplică, se asemenea, "oricăror organizaţii care provin sau sunt finanţaţi" de Fraţii Musulmani.

Partidul Libertăţii şi Justiţiei, ramura politică a Fraţilor Musulmani, a câştigat alegerile legislative din Egipt, la sfârşitul lui 2011.

Acest partid ar putea fi afectat de decizia justiţiei egiptene, la fel precum şi Alianţa împotriva loviturii de stat, organizaţie pro-Morsi contra noilor autorităţi de la Cairo, .

Decizia anunţată luni poate fi contestată.

Acţiunile împotriva Fraţilor Musulmani au dus la reprimarea violentă a unor manifestaţii ale susţinătorilor lui Morsi, la 14 august. Peste o mie de persoane au murit în violenţele din săptămâna următoare. Totodată, au fost arestaţi peste 2.000 de membri ai mişcării Fraţilor Musulmani.

În prezent, cei mai importanţi lideri ai confreriei sunt arestaţi sau au fugit, iar averile lor au fost confiscate.

Mişcarea islamistă egipteană Fraţii Musulmani denunţă decizia de interzicere a activităţilor

Mişcarea egipteană Fraţii Musulmani a catalogat drept o "decizie politică" măsura justiţiei prin care activităţile organizaţiei sunt interzise.

"Este vorba de o decizie politică, una întinată de corupţie", a anunţat organizaţia.

Justiţia egipteană a decis, luni, interzicerea "activităţilor" mişcării islamiste Fraţii Musulmani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici