Legătura la Internet, reluată în Siria după o întrerupere de 24 de ore

Legătura la reţeaua de Internet întreruptă de marţi seară în Siria s-a reluat miercuri în mai multe regiuni, au constatat jurnaliştii AFP.

167 afișări
Imaginea articolului Legătura la Internet, reluată în Siria după o întrerupere de 24 de ore

Legătura la Internet, reluată în Siria după o întrerupere de 24 de ore (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Legăturile telefonice între diferite regiuni siriene au fost de asemenea reluate.

Agenţia oficială de presă Sana a evocat marţi "o defecţiune a cablurilor de fibră optică", asigurând că eforturile sunt în curs pentru restabilirea legăturilor cât mai repede posibil.

Departamentul de Stat american, care a constatat marţi această "pană" pe baza informaţiilor furnizate de societăţile americane care supraveghează traficul pe Internet, a confirmat repornirea reţelei mondiale în Siria.

Militanţii sirieni care utilizează frecvent Internetul pentru a raporta evenimentele care se produc în ţara lor, cuprinsă de violenţe de doi ani, au acuzat autorităţile că ar fi la originea acestei întreruperi.

"Chiar şi mijloacele de comunicare prin satelit" utilizate de aceşti militanţi pentru a dejuca supravegherea autorităţilor "sunt lente", a afirmat unul dintre ei, care se află în prezent în afara ţării, pentru biroul AFP din Beirut.

În decembrie, 2012, autorităţile au întrerupt reţeaua de Internet timp de trei zile.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell, nu a vrut să acuze ferm Damascul pentru pana de marţi, însă a subliniat că "regimul a limitat în trecut în multe feluri accesul poporului sirian la internet şi la schimbul de informaţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici