Liderii Germaniei şi Franţei i-au cerut lui Putin să poarte „negocieri serioase” cu Zelenski

  • În timpul unei discuţii telefonice, liderii Franţei şi Germaniei i-au cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să poarte „negocieri serioase directe” cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie BBC.
  • De asemenea, Scholz şi Macron i-au cerut lui Putin eliberarea luptătorilor de la Azovstal.
961 afișări
Imaginea articolului Liderii Germaniei şi Franţei i-au cerut lui Putin să poarte „negocieri serioase” cu Zelenski

Olaf Scholz şi Emmanuel Macron au avut o conversaţie de 80 de minute cu preşedintele rus Vladimir Putin sâmbătă dimineaţă.

Cei doi lideri europeni „au insistat asupra unei încetări imediate a focului şi a unei retrageri a trupelor ruseşti”, a precizat biroul cancelarului german.

Macron şi Scholz l-au îndemnat pe Putin să poarte „negocieri directe serioase cu preşedintele ucrainean şi să (găsească) o soluţie diplomatică la conflict”.

Consilierul prezidenţial ucrainean şi negociator de pace Mykhailo Podolyak a declarat anterior că orice acord cu Rusia nu poate fi unul de încredere.

„Orice acord cu Rusia nu valorează nici măcar un bănuţ rupt”, a scris Podolyak pe Telegram.

„Este posibil să se negocieze cu o ţară care întotdeauna minte cu cinism şi propagandă?”, întreabă negociatorul.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc după ce discuţiile de pace au eşuat, ultimele negocieri faţă în faţă având loc pe 29 martie.

De asemenea, preşedintele francez şi cancelarul german i-au cerut preşedintelui Rusiei să elibereze luptătorii ucraineni care se aflau ascunşi în interiorul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol şi care au fost ulterior luaţi prizonieri de Rusia după ce s-au predat.

„Preşedintele Republicii şi cancelarul german au cerut eliberarea celor aproximativ 2.500 de apărători de la Azovstal, făcuţi prizonieri de război de către forţele ruse”, a declarat preşedinţia franceză după convorbirea telefonică dintre cei doi lideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici