Liderii Uniunii Europene vor cere Marii Britanii garantarea drepturilor imigranţilor europeni - proiect

Liderii Uniunii Europene vor insista ca Marea Britanie să le garanteze drepturile la rezidenţă permanentă imigranţilor din state membre UE ajunşi pe teritoriul britanic înainte de concretizarea Brexit, în anul 2019, arată un proiect de document european.

1097 afișări
Imaginea articolului Liderii Uniunii Europene vor cere Marii Britanii garantarea drepturilor imigranţilor europeni - proiect

Liderii Uniunii Europene vor cere Marii Britanii garantarea drepturilor imigranţilor europeni - proiect de document

Potrivit unei copii a documentului obţinută de agenţia Reuters, orice imigrant UE va putea solicita drept de rezidenţă permanentă în Marea Britanie după cinci ani pe teritoriul britanic. Acest drept ar urma să îl aibă toţi imigranţii europeni aflaţi în Marea Britanie până în momentul ieşirii efective a ţării din Uniunea Europeană, în anul 2019.

În plus, liderii europeni vor cere Marii Britanii să suporte toate angajamentele financiare asumate în calitatea de stat membru al Uniunii Europene, suma ridicându-se la zeci de miliarde de euro. Cel mai probabil, sub incidenţa acestei cerinţe vor intra toate activităţile asumate de Londra în cadrul bugetului multianual până în 2020.

Aceste cerinţe vor reprezenta cadrul negocierilor pe care Michel Barnier, reprezentantul Comisiei Europene, le va avea cu Guvernul de la Londra pentru stabilirea condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE.

Un alt capitol al negocierilor se va referi la viitoarea relaţie a Marii Britanii cu UE. Guvernul de la Londra a refuzat până acum să garanteze drepturile imigranţilor din state europene aflaţi pe teritoriul Marii Britanii.

Guvernul Theresa May vrea un acord cu Uniunea Europeană post-Brexit, dar obţinerea acestuia va depinde de respectarea de către Marea Britanie a libertăţilor fundamentale comunitare - libertatea circulaţiei persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului. Theresa May a semnalat că ar putea finaliza negocierile cu UE fără ajungerea la un acord.

Însă negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit vor începe abia după instalarea noului guvern de la Londra, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie, a transmis preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici